Uitleg over: Spelerspagina
Gepubliceerd op 12 augustus 2016

Het inzicht in het reilen en zeilen van een individuele speler in de parlementaire wereld is voor veel gebruikers van Haagse Feiten van cruciaal belang. Dat is uit verschillende onderzoeken onder onze gebruikers gebleken. Om hier meer handen en voeten aan te geven is er deze week een verbeterde spelerspagina gelanceerd.

 

De spelerspagina doet in feite hetzelfde als het archief, maar stelt een Kamerlid centraal, in plaats van een document. Er kan nog steeds worden gezocht op een bepaald “dossier”, daarbij worden dan de resultaten teruggebracht naar de verschillende Kamerleden (van meest actief naar minder actief). Je kunt er ook voor kiezen om de belangrijkste dossiers van een specifieke Haagse speler te raadplegen.Spelerspagina

Spelerspagina-2

Meer met de spelerspagina

Uiteraard is het ook mogelijk om van te voren te filteren en dan tot de belangrijkste speler op een onderwerp of periode te komen. Ga je bijvoorbeeld kijken wie zich dit jaar bezig gehouden hebben met Jeugdzorg, dan komen we op de volgende twaalf spelers uit.

Spelerspagina-3

Vanuit de nieuwe opzet is het heel makkelijk om vanuit een dossier door te klikken naar een Kamerlid om daar vervolgens meer inzicht te krijgen in zijn of haar focusgebieden. Op de spelerspagina kan je nu behalve de biografie, ook alle door het Kamerlid geproduceerde stukken en tweets raadplegen.

Spelerspagina-Linda-Voortman