Haagse Feiten voor Open Data Award
Gepubliceerd op 16 november 2016

Haagse Feiten dingt mee naar de Stuiveling Open Data Award (SODA). De wedstrijd is in het leven geroepen om zichtbaar te maken wat er mogelijk is met open data en het gebruik van open data te bevorderen. De prijs is vernoemd naar Saskia J. Stuiveling, tot medio 2015 president van de Algemene Rekenkamer en wordt dit jaar voor het eerst uitgereikt.
Iedereen die een toepassing heeft gemaakt waarbij open data van de Nederlandse overheid gebruikt wordt, zoals een website, app of visualisatie, kan meedoen. Voorop staat (her)gebruik van open data voor maatschappelijke, democratische en/of economische meerwaarde. Precies dat wat Haagse Feiten doet, aldus initiatiefnemers Marcel Henriquez en Ronald Baan. “Onze applicatie bevat  de open data van Officiële Bekendmakingen en is verrijkt met openbare data van de websites van de Eerste en Tweede kamer en Rijksoverheid. Daarnaast linken wij politiek nieuws en Twitter aan deze open data.”

Winnaar Open Data Award

De jury selecteert de beste inzendingen die zich vervolgens op 12 december tijdens een speciale awardbijeenkomst presenteren. Daar wordt vervolgens de winnaar gekozen. De winnaar ontvangt 20.000 euro voor verdere investering en ontwikkeling.
Bekijk onze inzending.