Kabinet Rutte II: maak zelf de balans op
Gepubliceerd op 3 maart 2017

Inmiddels is Nederland alweer een week in volledige politieke campagne-modus. De Tweede Kamer is met verkiezingsreces. Sommige Kamerleden hopen weer terug te komen, anderen hebben definitief afgezwaaid.

Terwijl heel Nederland kijkt naar de programma’s, beloftes en uitspraken van de verschillende politieke partijen, zijn wij bij Haagse Feiten juist aan het graven in de hooiberg naar nieuwe inzichten die we uit onze data kunnen halen. Zoals: wat heeft de afgelopen vier jaar opgeleverd?

 

Kabinet Rutte

 

Het eerste topje van de parlementaire data ijsberg is inmiddels in zicht. We hebben namelijk vanaf 2008 alle stemmingen inzichtelijk gemaakt. Ook is het nu mogelijk om per Kamerlid te analyseren welke prestaties er geleverd zijn. Zowel in kwantitatieve zin (hoeveel Kamervragen, moties en amendementen) als in kwalitatieve zin (verworpen, aangenomen).

Subtype

Stemmingsuitslagen

 

 

Op basis van de stemmingsuitslagen is vervolgens ook goed te zien hoe het netwerk van een Kamerlid eruit ziet. Ook wordt zichtbaar welke coalities er zijn op de verschillende dossiers.

Stemmingsuitslagen

Vanaf volgende week is het spelersrapport beschikbaar.