Release 2.11 van Secure.HaagseFeiten.nl
Gepubliceerd op 14 maart 2017

Vrijdag 3 maart is release 2.11 van secure.haagsefeiten.nl met succes doorgevoerd. In deze nieuwe versie hebben we veel nieuwe functies toegevoegd die het werken met parlementaire data veel makkelijker maakt en de gebruiker in staat stelt nog beter te monitoren, duiden en te communiceren.

Teamwork, Teamwork, Teamwork!

Met de nieuwste release van Haagse Feiten kun je nu samenwerken met collega’s en opdrachtgevers.

 Binnen een Premium-abonnement kun je zoveel teams aanmaken als je nodig hebt en je kunt mensen met een e-mailadres uitnodigen om mee te doen. Teamleden en de team-eigenaar zien precies wie er in hun team zit en de team-eigenaar kan mensen toevoegen en verwijderen. Het werkt allemaal heel eenvoudig en overzichtelijk.

release 2.11 samenwerking

In een team kun je vervolgens notities op documenten delen met elkaar, reacties geven en zien welke documenten actief zijn. Je ziet dadelijk welke berichten je nog niet gezien hebt en je kunt ook e-mailattendering instellen. Als teamleden een notitie of reactie plaatsen, dan krijg je daar een e-mail van. Je kunt zelf instellen of je het direct, per dag of per week krijgt.

Notities

Een groot voordeel van teams is dat de kennis die in de teams zit niet verloren gaat als mensen een team verlaten. Nieuwe teamleden kunnen zien wat er de afgelopen tijd allemaal gedaan is.

Je kunt intern in teams samenwerken en ook gericht notities met duidingen, vragen en opmerkingen delen met externe teams en personen. Zo wordt samenwerken heel makkelijk en direct.

Verder in release 2.11

Stemmingen vanaf 2008 worden nu overzichtelijk verwerkt tot een rapport per Kamerlid. Dit is geheel interactief, zodat je op alle acties en resultaten van een Kamerlid kunt inzoomen. Deze rapporten kunnen ook worden uitgeprint.

Spelersrapport

Additionele data en verrijkingen Eerste en Tweede Kamer

We hebben de website van de Eerste Kamer integraal meegenomen. Hoewel deze data ook op officiëlebekendmakingen.nl verschijnt, verschijnt veel data als eerste op de website van de Eerste Kamer. Op deze website staan o.a. ook de stenogrammen en de toezeggingen.

Ook van de Tweede Kamer nemen we nu de stenogrammen mee, zodat je nog eerder het verslag van een plenair debat kunt nalezen.

We hebben nog meer data toegevoegd aan de documenten. Zo hebben nu alle documenten een kabinetsperiode, waaronder ze te groeperen zijn.

Raadplegingen

Anders dan een peiling, is de Haagse Feiten Raadpleging een vraag om advies die wordt uitgezet onder geselecteerde openbaar bestuurders in Nederland. Zeer interessant om te zien hoe de stemming in het land is en daarop jouw acties af te stemmen. Voor meer informatie zie raadplegingen.
Raadplegingen

Werken met mobiel en tablet (en heeeeel groot scherm)

Haagse Feiten werkte altijd al heel goed op mobiel en tablet. Met de nieuwste versie gaan we nog verder in gemak en snelheid. Ook op een klein scherm heb je alle functionaliteit die je met jouw computer ook hebt, tegelijkertijd is alles supersnel en heel overzichtelijk gemaakt voor een klein scherm.

Secure Haagse Feiten

Nu werken veel van onze gebruikers ook met grote en zelfs hele grote schermen. Door onze presentatie met ’tiles’ (de vakjes) maakt Haagse Feiten optimaal gebruik van de grootte van het scherm en kun je altijd snel en efficiënt werken.

Een heel document per e-mail

Met een nieuwe optie voor de e-mailattendering is het nu mogelijk om een tekst versie van een document via de e-mail toegestuurd te krijgen. Erg handig als je al een tijd wacht op een specifiek antwoord en een Kamervraag of verslag van een vergadering.
Haagse Attenderingen

Tijdlijn

We hebben de tijdlijn uitgebreid tot en met 2019. Je kunt nu op de tijdlijn de agenda’s zien van de Tweede Kamer die nog niet zijn ingepland (die staan op 1 januari 2018), maar je kunt ook al de toezeggingen van de Eerste Kamer zien op de tijdlijn tot en met 2019.

Meer of minder filters

Je kunt nu ‘Mijn Onderwerpen’ en filters open- en dichtklappen om zo enkel te zien wat voor jouw van belang is. Dat onthouden we voor je en ook de volgende keren dat je gebruik maakt van Haagse Feiten staat alles zoals jij het het prettigst vind.

Dynamisch Dashboard

In de vorige versie hadden wij al ingebouwd dat je jouw onderwerpen kunt onder verdelen in mapjes om ze zo overzichtelijk te groeperen. Voor het Dashboard hebben we het nu zo gemaakt dat je een heel mapje in één keer op het Dashboard kunt zetten en er ook weer makkelijk af kunt halen.

Markeren en navigeren van zoekwoorden in een document

Sommige documenten zijn erg groot en dan valt het niet mee om de stukken van het document te vinden die relevant zijn. We hebben nu een navigator toegevoegd waarmee je die direct naar het eerste ingevoerde zoekwoord in het document springt en vervolgens ook naar de volgende en vorige kan springen. Daarnaast kun je ook makkelijk de markering uitzetten, zodat je de tekst rustiger kunt lezen.
Zoekwoorden