FinTech, LegalTech, PoliticTech – Haagse Feiten
Gepubliceerd op 28 oktober 2017

FinTech - PoliticTech - LegalTech

We zien de ontwikkelingen op het gebied van FinTech en LegalTech steeds sneller gaan. Het op gang komen heeft even geduurd, maar er is geen stoppen meer aan. We hebben het in populaire taal over robotisering van allerlei beroepen, waar tot voor kort het idee heerste dat je daar ‘flink’ voor moest hebben doorgeleerd, met een goede toekomst en goede salarissen. Dat is in een paar jaar veranderd. Bankier worden? Advocaat? Dan moet je jouw specialiteit goed kiezen, want je gaat links en rechts ingehaald worden door technologie die al jaren bestaat, maar waar nu nauwkeurigheid en besef een drempel hebben overschreden.

Met steeds krachtiger middelen om grote hoeveelheden data te analyseren, hele specifieke markten te bedienen met minimale kosten, internationaal op te schalen, overheden die steeds meer juridische open data publiceren gaan deze ontwikkelingen steeds sneller.

Banken en advocatenkantoren zullen zo lang mogelijk proberen te vertragen om hun bestaande verdienmodellen niet in gevaar te brengen, maar het is een kwestie van een paar jaar en dan moeten ze om. Zijn ze te laat, dan zijn ze weg, zijn ze net op tijd, dan hebben ze geluk (gehad).

Doorsteek naar de politiek

Zo gezellig als bovenstaande foto zal het niet lang meer zijn. Politiek is zeker mensenwerk, maar niets staat in de weg om ALLES wat er op politieke onderwerpen gebeurt van minuut tot minuut te monitoren (automatisch natuurlijk) en snel en onderbouwd te communiceren naar de politieke spelers, achterban en mediakanalen.

Hebben we nog de vertalers en duiders nodig, als we zelf bovenop de politiek kunnen zitten?

Met Haagse Feiten (self-service parlementaire monitor) halen we 24/7 parlementaire stukken, social media en nieuws binnen. Via email kunnen we je op ieder moment van de dag attenderen op belangrijke zaken op jouw onderwerpen.

Dit is nog maar een begin.

Scorecards per Kamerlid

scorecard voor een Kamerlid

Je kunt per onderwerp analyseren wat ieder Kamerlid gedaan en bereikt heeft. Op welke onderwerpen is het Kamerlid actief, wat is het tweet-gedrag, met wie worden kamervragen, moties en amendementen ingediend en welke partijen stemmen vooral mee en welke stemmen vooral tegen. Wij hebben van te voren onze data-verwerking ingesteld om al deze informatie uit de data en documenten van de Tweede Kamer te halen en nu kan iedereen inzicht krijgen.

Zelflerende nieuwsbrieven

Nieuwsbrief

We hebben al een aantal maanden de mogelijkheid om uitgebreide nieuwsbrieven te maken. Nieuwsbrieven worden d.m.v. queries op alle nieuwe data automatisch samengesteld. Het enige wat je nog hoeft te doen is mogelijk duiding bij specifieke documenten toe te voegen, wat ruis onderdrukken en met de druk op de knop het versturen naar jouw ontvangers.

Aan de hand van het onderdrukken van ruis (documenten die niet relevant genoeg zijn), kunnen we binnenkort de queries op de data automatisch aanpassen om zo de kwaliteit van de nieuwsbrief te verhogen.

real-time transcripties van commissievergaderingen

Automatische Transcripties

Over een paar weken stromen gegenereerde transcripties van de plenaire en commissievergaderingen Haagse Feiten binnen. Via artificial intelligence wordt real-time de spraak bij de vergaderingen in leesbare tekst omgezet en kun je dus ook jouw monitoring hierop toepassen. Nooit meer met een scheef oog de debatten volgen, je krijgt vanzelf een notificatie als er op jouw onderwerpen iets gezegd wordt.

Iedereen z’n Parlementaire App

Speciaal voor Haagse Feiten hebben we een plug-in gemaakt voor WordPress. Hiermee kan iedereen heel eenvoudig data uit Haagse Feiten in de eigen artikelen op de eigen website maken. Lijstjes met meest actieven Kamerleden op jouw onderwerpen, alle Kamervragen van de afgelopen 30 dagen (altijd up-to-date, daar zorgt Haagse Feiten voor), we hebben het kinderlijk eenvoudig gemaakt voor jou om jouw boodschap breed uit te dragen.

Wil je jouw branding en een eigen App om jouw nieuwsbrieven bij jouw publiek te krijgen, dat kan. Kies zelf welke functionaliteit je wilt aanbieden en Haagse Feiten maakt het mogelijk. Haagse Feiten is het betrouwbare en flexibele parlementaire platform voor jou!

Conclusie

Voor iedereen in public affairs (en iedereen die op de hoogte moet blijven van de landelijke politiek) biedt high tech zoals toegepast in Haagse Feiten enorme mogelijkheden om beter en sneller je werk te doen. Het geeft zeker bedreigingen voor de bestaande businessmodellen. Jouw klanten hoge maandelijkse bedragen vragen voor iets wat ze zelf ook kunnen zal steeds lastiger worden. Jouw unieke en eigen toegevoegde waarde beter naar voren brengen, doen waar je goed in bent en nieuwe dienstverlening ontwikkelen dat zijn kansen die je niet moet laten liggen. Dat doet de concurrentie ook niet!