Over ons

In 2015 is Political Inzights B.V. opgericht. Wij hebben als doel gesteld om parlementaire data op een makkelijke manier toegankelijk te maken voor iedereen in Nederland. Niet op de huidige manier, door duizenden documenten open te stellen zonder enige vorm van structuur, maar door het inzetten van een slimme techniek die iedereen in staat stelt antwoord te krijgen op zijn of haar vraag en inzicht te bieden in het politieke besluitvormingsproces. De drijvende krachten achter Political Inzights B.V. zijn Ronald Baan en Marcel Henriquez. Met hun passie voor techniek waarbij gebruiker centraal staat en de overtuiging dat betere IT een maatschappelijk belang dient, ontwikkelen zij informatiediensten.

Vanuit hun jarenlange ervaring met het werken met overheidsinformatie hebben zij bij Political Inzights B.V. hun eerste informatiedienst ontwikkeld: Haagse Feiten. Samen met een klein team van ontwikkelaars en data-analisten.

Gratis en geheel vrijblijvend toegang

Het Archief met ruim 1 miljoen parlementaire documenten is voor iedereen altijd gratis toegankelijk. Voor iedereen die de politieke besluitvorming én het reilen en zeilen in politiek Den Haag wil monitoren voor hun business, beleid of praktijk, zijn er krachtige betaalde functies. Benieuwd naar wat Haagse Feiten voor jouw bedrijf of organisatie kan betekenen? Probeer twee weken lang alle functies uit met een gratis Basic-account.

Mede mogelijk gemaakt door:

Political Inzights | Ronald Baan en Marcel Henriquez
MKB Technofonds Flevoland